Göd-Szentendre kerékpártúra

“Vízen biciklivel, de nem vízibiciklivel”

Táv: 10 km (csak oda)
Nehézségi fok: nagyon könnyű

Szentendre a szigetről

Mit nézzünk meg?

– Kincsem szobra a Pennynél

– Széchenyi csárda Alsó-gödön

– A vízkelői tanösvény a Szentendrei – szigeten

– Szentendrét 🙂

Duna

Utunk kiindulópontja a kerékpárkölcsönző. A Margit utcából kifordulva az első utcán balra, majd a végén jobbra és itt nagyon kell figyelni, mert pár méter után a vasúti töltés alatt megbújik egy kis alagút és azon át kell tekernünk, és balra tartani az utca végéig. Az utca végén szintén balra kanyarodunk és a Rákóczi úton megteszünk kb. 1, 5 km-t. Az utca forgalmas, vigyázzunk!

A Köztársaság úton jobbra kanyarodva megpillantjuk a Penny épületét magunk előtt. Átkelünk a 2-es főúton, és balra tartva rátérünk a kerékpárútra az épülő Kincsem lovarda mögött. A kerékpárúton karikázunk a Béke útig, (cirka 1 km), ahol jobbra kanyarodva lemegyünk a Dunáig, ahonnan a komp (www.dunakanyar.hu/menetrendek ) indul. Itt találjuk a Széchenyi csárdát is.

Áthajózva a Dunán, Szigetmonostoron folytatjuk utunkat.
A kompról leszállva jobbra rátérünk a Monostori útra, majd egyszer csak Zrínyi út lesz belőle, és balra kanyarodva a Petőfi utcán kerekezünk. A végén balra az Ady Endrére térünk, amelyen haladva kiérünk a főútra, még mindig balra tartva kerékpározunk kb. 3 km-t, amikor is jobbra feltűnik a Duna, nem sokkal a fantasztikus ételeket kínáló Rosinante étterem után.

Itt több lehetőségünk van, energiánk és kedvünk szerint:
1. Lelakatoljuk a bicókat, átmegyünk komppal Szentendrére, sétálunk, eszünk- iszunk, vásárolunk, majd vissza a komppal és a már ismert útvonalon a szigetmonostori révhez tekerünk, át a komppal Alsó-Gödre, és „haza” a Dunakanyar Kerékpárkölcsönzőbe.
2. Biciklivel megyünk át Szentendrére és így barangoljuk be a várost, majd hazaindulunk a már ismert útvonalon.
3. Az előző két lehetőség variációja, hogy a komp után kijelölt földúton megyünk le a dunakeszi révig, ahol a kerékpárútra térve, Vác irányába érünk vissza Felső – Gödre.