Fiatal, szimpatikus pár érkezett ma hozzánk, és lelkesen mesélték, miközben a kerékpárokat vették át, milyen klassz túraútvonalat állítottak össze maguknak. 
A kölcsönzőből Dunakeszi felé vették az irányt. A kiválóan kijelölt kerékpárút elvarázsolta őket, ahogy a gödi villák, és a Duna-part is. Dunakeszin egészen a révig kerekeztek, majd komppal átkeltek a Dunán. A nap egy részét a horányi szabadstrandon töltötték. Horány közigazgatásilag Szigetmonostorhoz tartozik, kedvelt üdülőterület, sok hétvégi házzal. Horány és Surány közt a Duna-part kedvelt kikötő- és sátorozóhely. Horányt Tahitótfalu irányába hagyták el, érintve Pócsmegyert. Az ipar hiánya, a sík, homokbuckás terület, a két Duna, a parthoz közelnyúló 500-600 méter magas hegyek festői látványt nyújtanak.
Tahiban található Pollack Mihály kriptája, melyet Ybl Miklós tervezett. 
Ezt a túrát nem ajánljuk gyerekekkel érkezőknek, hiszen kijelölt kerékpárút nincs, de biztonságosan közlekedő felnőttek bátran vágjanak bele. Aki szeretné, az a gáton is végigtekerhet, de ehhez ún. “behajtási engedélyt” kell igényelnie a vízműtől. Emiatt érdemes ezt a túrát mielőbb elkezdeni szervezni, hisz az engedélyt postafordultával küldik meg. 
Tahittfaluból az átjutást nagy teljesítményű komp szolgálja, ami a váci belvárosban köt ki, a kerékpárút mellett. 
Innen már csak egy óra tekerés, és visszaérkeztünk Gödre, kiinduló pontunkhoz. A Dunakanyar kerékpárkölcsönző Neuzer trekkingjei kiválóan alkalmasak erre az általunk csak panorámakerékpározásnak nevezett útvonalra. Magas kormány, kényelmes ülések, 21 sebesség – mindent a kényelemért.
Kell ettől jobb program egy kellemes őszi szombatra, vasárnapra?