Az a fajta ember vagyok, aki szeret először mindent egészben, nagyban látni, és csak aztán felfedezni a részleteket. A kirándulási tippem is ennek megfelelően adom:

Először kerékpároznál a Dunakanyarban? Bérelj kerékpárt a Dunakanyar kerékpárkölcsönzőben Gödön, majd vonattal menj fel Szobig (ez cirka egy óra), hogy aztán 40 km-en keresztül „lefelé” gyere a kerékpárúton!

Ha már Szobon vagytok, érdemes a kompnál jobbra föltekerni és egy rövid városnézést beiktatni. A Börzöny múzeum igazi időutazás, és ne hagyjátok ki a kompnál lévő hamburgerest, bár ott jó idő esetén félórát is kell sorban állni…

Ebéd után induljatok Zebegény irányába, majd álljatok meg feltöltődni a dömösi szakasznál! Ugye tudod, hogy a Föld szívének jobb pitvarán állsz?

Nagymaros innen már csak pár kilométer, és a lélegzeted elakad majd, amikor meglátod a visegrádi várat!
A nagymarosi Duna-part az elmúlt években fantasztikus fejlődésen ment keresztül, kánikulában tele van a szabadstrand.

Elköszönve a vártól, illatos mezőkön át visz az út Kismarosig, majd Verőcéig, és fáradtan gurulunk be Vácra, ahol szintén a kerékpárút mentén frissülhettek fel a part menti kávézókban, mielőtt az utolsó 10 km-re elszánjátok magatokat!

Gödre visszaérvén, foglaljatok kerékpárt, mert hogy visszajöttök még az tuti biztos! És ha megkérdezed, mit ajánlok a második alkalomra, nagy bajban leszek, mert annyi ötletem van a Dunakanyarra!